Chef Amer Academy…

Bismillah

Ramai yg bertanya apa aktiviti / kursus yg saya tawarkan di Chef Amer Academy, tapi sebelum itu, saya nak cerita sedikit tentang Academy ni, ia terletak di Jalan Raja Nong, Klang, kira tak jauh dari Hospital Tengku Ampuan Rahimiah & jugak JUSCO Bkt Tinggi, Klang (boleh dapatkan google map di web  http://www.chefamer.com/v3/) .  Disini saya  ada menawarkan bengkel & kursus dalam bidang coklat, kek & biskut serta masakan.

5 sebab mengapa Chef Amer Academy menjadi pilihan :
  •  Dikendalikan oleh Chef yang Pakar & Berpengalaman
  • Bilik Kuliah yang Berhawa Dingin & Selesa
  • Bilik  Praktikal yang Lengkap, Kemas & Teratur
  • Nota & Resepi yang Sistematik & Terperinci
  • Suasana kelas yang Santai & Menghiburkan

 

 

 

 

 

Banyak lagi sebab-sebab mengapa kelas di Chef Amer Academy sentiasa penuh & menjadi pilihan ramai….selain dari kemudahan surau yang luas & selesa, tentunya makanan yang dihidangkan amat menyelerakan & sedapppp…..!!!

Bahagian Coklat :
  1.  Bengkel Asas Terokai Rahsia Coklat                                      –  1 hari
  2. Kursus Lanjutan Terokai Rahsia Coklat                                  –  2 hari
  3. Kursus Premier Terokai Rahsia Coklat                                   –  2 hari
Bahagian Kek & Biskut :
  1. Bengkel Asas Pembuatan Kek                                                 – 1 hari
  2. Bengkel Pembuatan Kek Komersial                                         – 1 hari
  3. Bengkel Pembuatan Dessert & French Pastry                        – 1 hari
  4. Bengkel Pembuatan Biskut Komersial                                     – 1 hari
  5. Kursus Pembuatan Kek & Dekorasi Coklat                             – 2 hari
  6. Kursus Pembuatan Kek Premier                                             – 2 hari
Bahagian Masakan :
  1. Bengkel Masakan Set Nasi Briyani Gum Johor                       – 1 hari
  2. Bengkel Masakan Set Nasi Arab & Kambing Panggang         – 1 hari
  3. Bengkel Masakan Set Nasi Tomato Berempah                       – 1 hari
  4. Bengkel Masakan Set Nasi Kukus & Ayam Dara Berempah  – 1 hari
  5. Bengkel Masakan Aneka Mee, Claypot & Sizzling                   – 1 hari
  6. Bengkel Masakan Aneka ‘Western Food’                                 – 1 hari
Semua bengkel & kursus saya akan bermula dar pukul 9.00 am hingga 5.30 pm.  Peserta tidak perlu membawa apa-apa peralatan / bahan kerana semuanya disediakan.
  1. Nota
  2. Resepi
  3. Sijil
  4. Sarapan pagi
  5. Makan Tengah hari
  6. Minuman
  7. Bahan mentah
  8. Bahan pembungkusan
  9. Peralatan
  10. Apron ekslusif ‘Chef Amer cademy’ diberikan untuk kursus sahaja, tetapi untuk bengkel, apron boleh dibeli dengan harga RM15 sahaja
Selain dari bengkel / kursus yg dijalankan di Klang, Chef Amer Academy juga berkerjasama menjalankan bengkel / kursus di luar seperti :
  • Fast Bakery Supplies                                   – Kemaman, Terengganu
  • Oliez Academy                                             – Skudai, Johor
  • Haslynda Delight                                           – Kepala Batas, Penang
  • The Dessert Table                                        – Mutiara Damansara, KL
  • THC Chocolate                                             – Jonker Walk, Melaka
  • Choc En Wrappers                                       – Jitra, Kedah
Bengkel / kursus juga dianjurkankan atas permintaan sama ada personal atau berkumpulan.  Kepada sesiapa yg ingin berkerjasama dengan Chef Amer Academy utk menganjurkan sebarang aktiviti, sila hubungi terus dengan saya 019-2776996 atau email ke chefamer@gmail.com ya.

17 thoughts on “Chef Amer Academy…

  1. Nur Dina

    Assalamualaikum…Chef, boleh masukkan jadual kursus dan harganya x?sy memang berminat…terima kasih chef…

    Reply
    1. admin Post author

      Salam Ida.. memang pintu gate tu selalu tutup, buka bila ada kursus je..depan padang NO26, singgah lah klu free.

      Reply
  2. Maz

    Assalamualaikum…Chef, please inform/email kalau ader buat Bengkel Asas Terokai Rahsia Coklat…if b4 ni sy ader abik kursus asas buat coklat boleh tak sy ikuti Kursus Lanjutan Terokai Rahsia Coklat?

    Reply
    1. admin Post author

      Salam Maz..saya akan anjurkan kursus lanjutan pd 28-29 April ni di Chef Amer Academy, Klang, yuran adalah RM590..sila email saya utk mendaftar ya..tq

      Reply
    1. admin Post author

      Salam..

      Kelas Kek Komersial hanya RM290, ada 4 jenis kek diajar secara praktikal. Memang kelas pd week end saja tapi saya juga ada kelas personal.
      TQ

      Reply
  3. Nurul Rahman

    Salam.Hello Chef.Ada tak anjurkan bengkel asas pembuatan kek semasa cuti sekolah ini.Tolong email dan maklumkan harganya.Harap di KL dan sekitar Melaka.Tq

    Reply
  4. Dila

    Salam Chef, sy sgt kagum dgn chef, untungnya klu dpt berguru dgn chef, sy sgt berminat nk sertai kursus masakan iaitu kursus nasi kukus ayam dara..bila chef akn anjurkan kursus ni lg?

    Reply
  5. Ara

    Assalamualaikum..chef nak tau kalau2 ada jadual terbaru untuk Kursus Pembuatan Kek Premier…sgt2 berminat..x dpt jmpa chef masa ambil tmpahan bskut kak sayangan aritu…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>